חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

גראונד זירו

Ground Zero - 911 Memorial
1 Albany St, New York, NY 10006

קצת על גראונד זירו

אתר ההנצחה לזכר מגדלי התאומים בניו יורק (באנגלית: National September 11 Memorial & Museum) הוא אתר הנצחה לזכרם של 2,977 אנשים שנהרגו במתקפת הטרור של 11 בספטמבר 2001.

האתר הוקם על השטח המקורי של המגדלים שקרסו ומכיל שני אתרים מרכזיים: 2 בריכות הזיכרון במקום בהם היו המגדלים ומוזיאון. בריכות הזיכרון הן בריכות ענק, אחת לכל מגדל שבקצותיהן רשומים שמות כל הנפגעים שנהרגו במתקפה, בין אם הם שהו במגדלים, במטוסים או שהיו חלק מכוחות הביטחון שהוזרמו לאירוע ונהרגו בעת קריסת המגדלים. כמו כן, מוזכרים גם הנרצחים מהפיגוע בפנטגון ובטיסות טיסה 93 של יונייטד איירליינס (הטיסה שהתרסקה לבסוף ביער בזכות הנוסעים העירנים שהיו בה) וטיסה 77 של אמריקן איירליינס – שהתרסקה לתוך הפנטגון.

המוזיאון מציג את הסיפור של המתקפה משעות הבוקר ועד לפינוי היסוד האחרון מהריסות המגדלים וכולל מוצגים רבים כמו חפצים אישיים, תמונות, וסיפורים של ניצולי המתקפה ומשפחותיהם. המוזיאון מחולק לתוך תחומי תצוגה שונים, בינהם תוכלו לעבור בין חדר ההיסטוריה, חדר הזיכרון, חדר שמדבר על כוחות ההצלה ועוד.

מילה קטנה ממני למי שמתלבט אם להיכנס למוזיאון או לא

אפתח ואגיד שיצא לי לטוס הרבה בכל העולם, אף פעם לא טסתי כדי לסמן V על אטרקציות תיירותיות ונקודות עניין שכולם הולכים אליהם, אני גם ממצאת מוזיאונים די מהר, לכן אני בדרך כלל לא נכנסת למוזיאונים שבתשלום אם הם יקרים.

בפעם הראשונה שהייתי בניו יורק, טסתי עם הוריי, אבי היה זה שהטיל וטו על הכניסה למוזיאון, "לא משנה מה, כולם נכנסים למוזיאון של אסון התאומים" אז נכנסנו. הוא אמר שנצא אחרי חצי שעה אם נשתעמם, אני חושבת שבסך הכל היינו במוזיאון שעתיים, אולי אפילו שלשוש שעות, שעברו כהרף עין.

אני חושבת שמתחם ההנצחה למגדלי התאומים (המוזיאון וגם המזרקות בחוץ) הוא מונומנט שכל אדם באשר הוא, חייב להגיע לשם. כשתגיעו למקום, תבינו שאתם פשוט לא מבינים, (וזו לא קלישאה). וכן, אנחנו חיים במדינה שבתקופות מסוימות פיגוע רודף פיגוע וחלאות אדם שרוצחים חפים מפשע זה לא דבר זר לנו. ועדין, עוצמות פיגוע אסון התאומים, האופן שבו הוא שינה את חיי היומיום של כל העולם, זה משהו שאי אפשר להסביר במילים, אבל צריך ללכת לראות, לנסות להבין לראות איך העולם השתנה אחר כך.

מוזיאון אסון מגדלי התאומים

האנדרטאות שבחוץ ופארק ליברטי הסמוך

מלבד הבריכות עם שמות הנספים, אתם תמצאו נקודה שנקראת "Survivor Tree" עץ זה, הוא עץ אגס שהיה שתול בעבר באותה נקודה בדיוק, אנשי החילוץ וההצלה הצילו אותו שפינו את ההריסות מהמקום ולאחר שיקום ארוך העץ הוחזר לאותה נקודה דיוק שבה היה שתול בעבר. עץ זה מסמל את חוסן העם ואת העובדה שלמרות הכל, הם שבו לחיות.

נקודה נוספת חשובה שפתוחה לציבור הוא פארק ליברטי, שם תוכלו לראות את הפסל הניזוק של כדור הארץ שהיה במרכז מרכז הסחר העולמי לפני הפיגוע הנורא, הפסל שרד איכשהו את הפיגוע והתרסקות הבניינים והוא מונח בפארק הזה לזיכרון, אגב הפסל הזה הוצב עוד ב-1971 ומסמל שלום עולמי. (הפסל לא עבר שיפוץ מעולם וניתן לראות שנפגע מעט).

פסל נוסף שנמצא בפארק ליברטי הוא פסל התגובה האמריקאית, או באנגלית – "America's Response Monument", שמסמל את כוחות הביטחון האמריקאים שיצאו להילחם באפגניסטן לאחר הפיגועים. כמו כן, בפארק יש עץ לזכר אנה פראנק שהוא בעץ ייחור של אותו עץ פקאן עליו אנה פרנק כתבה ביומנה.

מה צריך לדעת לפני שמגיעים לגראונד זירו?

תחנת הסאבווי WTC Cortlandt, שבה תמצאו אנדרטה נוספת הכוללת את שמות הנספים נמצאת במרחק הליכה קצר מהאנדרטאות.

הביקור באנדרטה עם שמות הנספים בחינם, הכניסה למוזיאון בתשלום.

מבוגר: 29$

ילדים עד גיל 12: 17$ (מתחת לגיל 6 הכניסה חינם)

מבוגרים מעל 65: 23$

לא לוותר!

ממליצה לכם להזמין מהאתר הזה, ככה תוכלו להבטיח לכם כניסה בתאריך ושעה שנוח לכם ולהנות מביטול חינם עד 24 שעות לפני.

כמו כן, גם האטרקציה הזו נכללת בכרטיס all in one המפורסם של ניו יורק.

עמודים מהיסודות של מגדלי התאומים
גראונד זירו ניו יורק
גרם המדרגות ששרד את אסון התאומים
error: Content is protected !!